De Peelstrekels uit Deurne hebben een brief van de sena gekregen, waarin een zeer hoge boete wordt uitgeschreven, omdat de carnavalsvereniging geld zou verdienen aan de optredens van” de raad van elf”.

Echter is uit onderzoek gebleken dat deze brief VALS is, echter heeft “de raad van elf”al hun optredens cecancelt. De “grappenmakers” krijgen 72 uur de tijd om zich te melden, anders gaan de peelstrekels stappen ondernemen, aldus het artikel op hun facebook.

https://www.facebook.com/raadelf/videos/654523115298469/

De raad van elf heeft al diverse prijzen in de wacht gesleept met hun nummer “het is weer carnaval”, onder andere de prijs voor beste carnavalslied west brabant, en Uit handen van de organisatie van Walsbergs Bont ontvingen ze deze symbolische bekroning voor de meer dan 20.000 views / streams op de diverse platformen!

Het originele stuk op facebook:

Beste Peelstrekels & Peelstrekelinnekes,

Kunnen plezier en teleurstelling enorm dicht bij elkaar liggen? Ja! Zo hebben wij dit carnavalsseizoen met het carnavalsnummer van De Raad van Elf al hele mooie dingen mogen doen. Dit succes is ook de ‘waakhonden’ niet onopgemerkt gebleven en jammer genoeg hebben de Peelstrekels een aangetekende brief ontvangen uit naam van SENA, een organisatie die opkomt voor de muziekrechten van artiesten, labels en componisten.

Laat onze mannen van ‘De Raad Van Elf’ een optredend artiest zijn, hiermee feitelijk los staan van onze stichting en bovendien is het carnavalsnummer ondergebracht bij een officieel label. Ondanks deze feiten worden wij, CS de Peelstrekels en de voorzitter in het bijzonder als aansprakelijke in de betreffende brief, aangeklaagd dat wij inbreuk maken op de muziekrechten en inkomsten genereren door dit bescheiden succesje. Een dwangsom van €83.000 en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 4 jaar voor mij als voorzitter worden opgelegd door SENA.

Onbegrijpelijk is het dat op dergelijke manier ons carnavalsplezier wordt verstoord en er nogal wat onrust ontstaat. Echter hebben wij onze vraagtekens gezet bij de echtheid van dit schrijven van SENA. Om de onrust weg te nemen en erger te voorkomen, zijn we dan ook direct een procedure gestart om deze communicatie te laten onderzoeken op ‘valsheid in geschrifte’. Vanmiddag hebben we de uitkomst hiervan ontvangen en deze brief toont inderdaad ‘valsheid in geschrifte’ aan. Dit blijkt dan ook een ernstig strafbaar feit, waar op basis van jurisprudentie is gebleken dat hier 8 jaar gevangenisstraf en dwangsom van €78.000 voor opgelegd kan worden. Mocht men schuldig worden bevonden aan dit strafbare feit, dan wordt het letterlijk ‘een duur grapje’.

Jammer genoeg hebben wij door dit spoedonderzoek een onvoorziene kostenpost van €1700 moeten maken voor de juridische onderzoekskosten. Zodoende zullen wij een inzamelingsactie starten om deze jammerlijke kostenpost te dekken. U bent dan ook vrij hier uw bijdrage aan te leveren via deze link: https://bit.ly/39GIedj

Ondanks deze ‘valsheid in geschrifte’ hebben de mannen van De Raad van Elf in overleg met het bestuur van de Peelstrekels besloten om alle optredens deze carnaval te cancelen. Wij hopen hiervoor op het begrip van organisaties en sympathisanten te mogen rekenen.

Soms moet men proberen erger te voorkomen en zodoende verzoeken wij de vermeende ‘grappenmakers’ zich binnen 72 uur te melden om tot een schikking te komen betreft de proces- en onderzoekskosten. Deel dit bericht dan ook zo veel mogelijk, zodat we er ondanks alles samen toch een onbezorgde en onvergetelijke carnaval van kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Rob van Rijssel
Voorzitter
CS de Peelstrekels

Door Ronny

vaste deejay van station ronald en donald, een etherpiraat vanaf het eerste uur op deze website. tevens rechterhand en medebeheerder van deze prachtige website van deze geweldig mooie groep etherpiraten uit de regio brabant en limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *