Suzan & Freek gaan in het voorjaar 2020 met hun band op tour langs de clubs van Nederland. Het stel, bekend van de hits Als Het Avond Is en Blauwe Dag, begint de tour op 2 april 2020 in Groningen.

Op zaterdag 18 april 2020 zijn ze in Grenswerk. 

Hoewel de carrière van Suzan & Freek voor velen ogenschijnlijk uit het niets lijkt ontstaan, timmeren ze al lang aan de weg. Het tweetal vindt elkaar op de middelbare school in de Achterhoek, waar de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Muziek is in eerste instantie een hobby. Maar na het succes van hun covers op Facebook komt alles in een stroomversnelling.

Debuutsingle Als Het Avond Is verandert alles. Het eerste ‘eigen’ nummer nestelt zich langzaam maar zeker in de harten van de luisteraars, stijgt naar de nummer 1 positie in de Top 40 en is inmiddels een ware Nederpopklassieker. Een succes dat de inhoud van het debuutalbum danig heeft beïnvloed, zo stelt Freek. “Het maandenlange succes heeft ons de tijd geven om heel weloverwogen aan onze nieuwe muziek te werken. Er hoefde niet meteen een nieuwe single te komen, we hadden de rust om een zo divers mogelijk album te maken. Uit die rust kwam ook de keus om op ons debuut geen enkele cover te zetten. Gedeeld Door Ons bevat een verzameling eigen liedjes die heel goed laat horen wie we zijn en waar we voor staan.”

Gedeeld Door Ons laveert moeiteloos en speels langs een keur aan stijlen. Van Franse- en hiphopinvloeden op de met edelmetaal bekroonde single Blauwe Dag, tot disco en funk op Deze Is Voor Mij, de pop van Nog Even Dit en Neem Me Mee of juist luisterlied op het ingetogen Lied Voor Niemand Anders. Zonder dat de diversiteit ook maar een seconde geforceerd aanvoelt. “Wie ons alleen van Als Het Avond Is kent, zal verrast zijn. Wie ons al langer volgt weet van hoeveel stijlen we houden en hoe we daar altijd een eigen draai aan geven”, aldus Suzan. Freek voegt toe dat dit een rechtstreeks gevolg is van de covers die ze in het verleden opnamen. “Wij hebben toen al altijd als uitgangspunt gehad dat we vooral als Suzan & Freek wilden klinken, welke liedjes we ook opnamen. Die gedachte was ook leidend bij het schrijven van de liedjes voor Gedeeld Door Ons.”

SUZAN & FREEK – Clubtour 2020

Donderdag 2 april 2020 Oosterpoort Groningen

Vrijdag 3 april 2020 Bibelot Dordrecht

Zaterdag 4 april 2020 Metropool Hengelo

Donderdag 9 april 2020 Doornroosje Nijmegen

Donderdag 16 april 2020 Victorie Alkmaar

Vrijdag 17 april 2020 Effenaar Eindhoven

Zaterdag 18 april 2020 Grenswerk Venlo

Donderdag 23 april 2020 Paard Den Haag

Vrijdag 24 april 2020 TivoliVredenburg Utrecht

Zaterdag 25 april 2020 Hedon Zwolle

Door Ronny

vaste deejay van station ronald en donald, een etherpiraat vanaf het eerste uur op deze website. tevens rechterhand en medebeheerder van deze prachtige website van deze geweldig mooie groep etherpiraten uit de regio brabant en limburg.

Een gedachte over “Susan en Freek komen naar Venlo en Eindhoven tijdens clubtour door Nederland”
  1. Hallo Patrick en Silene, kan ik voor iemand die 18 jaar mijn petekind was het plaatje van Andrea Berg aanvragen, Piraten wie wir ze is zaterdag jarig. Alvast bedankt.
    Jen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *