HILVERSUM- Donderdagmiddag om 12 uur voert het online radiostation Olympia Radio actie op het Media Park om de Hilversumse media meer Nederlandstalige muziek te laten draaien.

Vorige week is het station voor Nederlandstalig-, streek-, piraten- en volksmuziek door het publiek genomineerd voor de Online Radio Awards 2019. Deze nominatie is voor hen een belangrijke reden om het Hollands Lied meer onder de aandacht te brengen, want het muziekgenre wordt volgens hen veel te weinig door ‘Hilversum’ gedraaid.

Daarom voert Olympia Radio vandaag (do 26 nov 2019) op ludieke wijze actie door met een truck de mediaboulevard op het Hilversumse Media Park op te rijden, waarbij Henk Wijngaard met zijn bekende piratenhits, zoals ‘Met de vlam in de pijp’ en ‘de container-song’,  de Hilversumse radiostations muzikaal tot de orde roept om meer het Hollandse repertoire te draaien. Uiteraard willen zij hiermee ook direct het online alternatief van de etherpiraten hiermee onder de aandacht brengen.

Jerrel Arkes (Olympia Radio): “Enige tijd terug bleek al dat nog geen 5 procent van muziek gedraaid door landelijke radiozenders Nederlandstalig is. Met ons online station proberen wij tegenwicht te bieden en zijn we wereldwijd beschikbaar. Toch hopen we met deze actie op het Media Park ook de grote landelijke stations zover te krijgen om het Hollands repertoire meer te omarmen.”

Over Olympia Radio
Het online station is onderdeel van de stichting dat Nederlandstalig-, streek-, piraten- en volksmuziek in de breedst mogelijke zin van het woord wil promoten, verspreiden en in stand wil houden.    

Over Online Radio Awards
De Online Radio Awards is een evenement om online radio stations en podcasts meer onder de aandacht te brengen van het pubiek. De awardshow is onderdeel van de Online Radio Day georganiseerd door stichting verenigde-Online Radiostations (v-OR) en mediaplatform Spreekbuis.nl. www.onlineradioawards.nl

Door Ronny

vaste deejay van station ronald en donald, een etherpiraat vanaf het eerste uur op deze website. tevens rechterhand en medebeheerder van deze prachtige website van deze geweldig mooie groep etherpiraten uit de regio brabant en limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *