29 dec 2018
Ethertoezichthouder Agentschap Telecom is de afgelopen dagen opgetreden tegen meerdere radiopiraten. De zenders werden door controleurs van de toezichthouder uit de lucht gehaald.

Vooral in het oosten en het noorden van het land zijn meerdere radiopiraten in de lucht. De illegale uitzendingen zijn een doorn in het oog van toezichthouder Agentschap Telecom. Dit komt mede omdat diverse legale radiozenders in de afgelopen jaren meerdere keren bij de toezichthouder hebben geklaagd. Legale radiozenders betalen veel geld om van een FM-frequentiepakket gebruik te mogen maken. De legale radiozenders stellen dat radiopiraten het signaal verstoren en het ontvangstbereik beperken. Dit zorgt voor minder luisteraars en dit heeft gevolgen voor de reclame-inkomsten. En juist met de reclame-inkomsten moeten de dure FM-frequenties betaald worden.

 

Drukke ether

In Nederland heerst door het frequentiebeleid van de overheid schaarste in de ether. Radiopiraten moeten hierdoor met meer vermogen uitzenden om een groter ontvangstgebied te realiseren. Daarbij worden ook hogere uitzendmasten gebruikt. Omdat het illegaal uitzenden door bovengenoemde redenen als economisch delict wordt aangemerkt zijn boetes fors hoger geworden. Reden voor radiopiraten om over te stappen op zogenaamde onbemande zenders. Deze wordt op openbare grond geplaatst. Veelal wordt een verplaatsbare mobiele uitzendmast gebruikt. In enkele gevallen maken radiopiraten gebruik van hoogspanningsmasten en masten die door telecomproviders voor mobiele telefonie gebruikt worden.

 

Agentschap Telecom

Vooral in het noorden van Nederland zijn controleurs vaan Agentschap Telecom de afgelopen dagen actief met het uit de lucht halen van radiopiraten. Omdat deze acties de nodige tijd vergen, kunnen niet alle radiopiraten uit de lucht gehaald worden. Zo werd in Drenthe in het dorp Geesbrug nabij de gemeente Coevorden radiopiraat Eindejaarsteam het zwijgen opgelegd. De actie van Agentschap Telecom zorgde voor  boze reacties van liefhebbers van de etherpiraten

Door Ronny

vaste deejay van station ronald en donald, een etherpiraat vanaf het eerste uur op deze website. tevens rechterhand en medebeheerder van deze prachtige website van deze geweldig mooie groep etherpiraten uit de regio brabant en limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *