Met onder andere René Schuurmans, Jannes, Gerard Joling en Frans Bauer

“We kunnen er niet onderuit: Maaskantje heeft een zekere cultwaarde. En daarom willen we daar met het Mega Piraten Festijn ook heel graag een keer staan. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden. We zijn al vaker in Brabant geweest en waren op zoek naar een nieuw adres.” Aan het woord is Eddie Mensink, organisator van het Mega Piraten Festijn. Zijn wens komt uit. Op zaterdag 26 oktober is hij met zijn festival voor het eerst te gast in het dorp.

“De verkoop gaat bijzonder hard op dit moment”, stelt Eddie. “Al meer dan de helft van de kaarten is verkocht.” Natuurlijk zijn diverse bekende Nederlandstalige artiesten van de partij. Allereerst natuurlijk René Schuurmans, die opgroeide in Maaskantje, maar ook: Gerard Joling, Jannes en Mooi Wark. Het team van social mediafenomeen Poar Neem’n krijgt een eigen podium. De Nederlandstalige muziek is bezig met nieuwe hoogtijdagen. Elk jaar melden zich nieuwe sterren aan het firmament. Maar ook de gevestigde namen blijven populair. “En dat heeft er dus ook voor gezorgd dat we dit seizoen een enorm goede line-up bieden”, vertelt Eddie. “Ga maar na: Jannes, Frans Bauer en Gerard Joling en een thuiswedstrijd voor René Schuurmans, om er maar een paar te noemen; allemaal artiesten die zelf ook volle arena’s trekken. Bij ons staan ze er ook nog eens allemaal tegelijk! En we hebben natuurlijk ook aanstormend talent als Mart Hoogkamer en een aantal regionale artiesten!”

Het Mega Piraten Festijn is Nederlands grootste festivalkaravaan. In totaal strijkt de tour dit jaar in maar liefst negen plaatsen neer. Het MPF draagt de titel ‘Europa’s grootste meezingfeest’ met trots. De opzet van het MPF is al jaren ongewijzigd. Een groot aantal bekende artiesten treedt op en presentator Willie Oosterhuis jut het publiek op tot volledige euforie. Willie is eigenwijs en presenteert gewoon in zijn Overijsselse dialect. En iedereen verstaat hem. De sfeer spat van het podium af! Maar de grootste artiest is het publiek zelf: meezingend, dansend, juichend, hossend of in de polonaise, iedereen viert feest. De Mega Piraten Festijnen zijn geen feesten, het zijn vieringen. Vieringen van het piratenleven; vieringen voor de liefhebbers van deze zenders en vieringen van de (doorgaans) Nederlandstalige muziek. Eddie: “Iedereen die een MPF heeft bezocht, weet waarover ik het heb. Iedereen zingt mee. Verbroedering en gezelligheid; dat blijft onze insteek en daar wordt niets aan veranderd.”

Programma
René Schuurmans, Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark, D!kdakkers, Ancora, Zanger Kafke, Henk Bernard, Alpenzusjes, Nelis Leeman, Frans Bauer, Stef Ekkel, John de Bever, Jan Keizer & Anny Schilder, Otto Lagerfett, Mart Hoogkamer, René Karst, Belinda Kinnaer, Gebroeders Ko, Vinzzent, Raymon Hermans, Mark van Veen en Henk Dissel. De formatie Summerland begeleidt enkele optredens live. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis. Daarnaast verzorgt Poar Neem’n een aantal shows in een kleinere tent. Het terrein aan de Kleine Molenstraat is geopend vanaf 18.30 uur. Het officiële programma duurt van 20.00 tot 01.00 uur.

Kaarten
Fysieke kaarten (vanaf 25 euro) zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cafetaria ’t Maaskantje in Maaskantje, Sigarenmagazijn de Sport in Vught, Tabaktief van Roessel in Schijndel en Sigarenmagazijn Voets in Boxtel. Daarnaast kan men ook kaarten kopen via www.megapiratenfestijn.nl.

Door Ronny

vaste deejay van station ronald en donald, een etherpiraat vanaf het eerste uur op deze website. tevens rechterhand en medebeheerder van deze prachtige website van deze geweldig mooie groep etherpiraten uit de regio brabant en limburg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *